Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Saturday 5 February 2011

Δύο Λάκωνες στη Παμπελοποννησιακή Ομοσπονδία της Νότιας Αυστραλίας

“ Σημαντικό έργο επιτελεί η Ομοσπονδία στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ομογενών ”

Δύο Λάκωνες της διασποράς, στη μακρινή Αυστραλία, κάνουν υπερήφανους τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους κ. Χρήστο Γ. Βλάχο με καταγωγή από το Βρονταμά και το κ. Δημήτρη Ε. Κατσάμπη από την Καρίτσα, οι οποίοι ανέλαβαν κομβικές θέσεις στο νέο Δ.Σ. της Παμπελοποννησιακής Ομοσπονδίας της Νότιας Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάχος αναδείχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ ο κ. Κατσάμπης εκλέχτηκε γραμματέας, κατά τις αρχαιρεσίες για τη σύνθεση νέου Δ.Σ. που έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο του 2010 στη μακρινή Ήπειρο.

Ποια είναι όμως η ιστορία και η διαδικασία συγκρότησης της Παμπελοποννησιακής Ομοσπονδίας Ν. Αυστραλίας;
Ο Παλλακωνικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1966, σε συνεργασία με τα άλλα πελοποννησιακά σωματεία στη Νότια Αυστραλία συγκρότησαν το 1992 την Παμπελοποννησιακή Ομοσπονδία «Ο Μοριάς». Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία στοχεύει στην εκπροσώπηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων των Πελοποννησίων σε κάθε παροικιακό φορέα όπως και στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Αυστραλίας και της Ελλάδας.

Στόχος των κ.κ. Βλάχου και Κατσάμπη από την αρχή της θητείας τους είναι η προσέλκυση νέων ηλικιακά ομογενών, οι οποίοι θα συμμετέχουν πιο ενεργά στις υποθέσεις της Ομοσπονδίας και στην αναδιαμόρφωση των δραστηριοτήτων, προκειμένου να αντανακλούν καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νεότερων πελοποννησιακής καταγωγής ομογενών.

Πηγή: Notospress

 

No comments:

Post a Comment