Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Tuesday 24 May 2011

Νεαρός επιστήμονας κινητοποιεί τους Λάκωνες στον αντικαρκινικό αγώνα

Οι Λάκωνες της Αδελαΐδας δραστηριοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου προκειμένου να ενισχύσουν τον πολυαναμενόμενο αντικαρκινικό έρανο στον οποίο πρωτοστάτησε ο Γεώργιος Δρακόπουλος, νεαρός Λάκωνας επιστήμονας με μια διακαή επιθυμία μέσα του να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την ανθρωπότητα στην καταπολέμηση του καρκίνου που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα.

Πήρε πάνω από τρεις μήνες σχεδιασμού από την πλευρά του, κινητοποιώντας μια μικρή ομάδα από πρόθυμους συνεργάτες – σύζυγο, πατέρα, μητέρα και αδελφή- χτυπώντας τις πόρτες εκατοντάδων επιχειρήσεων στη Νότια Αυστραλία προκειμένου να δρομολογηθεί ο έρανος της Κυριακής όπου συγκεντρώθηκαν 30 χιλ. δολάρια για το Flinders Medical Centre Foundation, επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση του Flinders Medical Centre αποστολή του οποίου είναι να επιτευχθεί πρόοδος στην υγεία μέσω συνεχής έρευνας παγκόσμιου κύρους. Κατά συνέπεια συμπληρωματικοί πόροι είναι ζωτικής σημασίας.

Οι δραστηριότητες την ημέρα του εράνου περιλάμβαναν λαχείο, πλειστηριασμό και ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά. Υπήρχαν επίσης παρουσιάσεις από εκπροσώπους του ιδρύματος του ιατρικού κέντρου οι οποίοι τόνισαν τη την πολύτιμη υποστήριξη των κοινοτικών οργανώσεων, όπως και του Παλλακωνικού Συλλόγου στις ερευνητικές τους πρωτοβουλίες. Οι ομιλητές, επίσης, φρόντισαν να εξηγήσουν μια σειρά από προληπτικά μέτρα που χρειάζεται ο καθένας να γνωρίζει σχετικά με τη φροντίδα της δικής του προσωπικής υγείας.

Το ποσό των 32 χιλ. δολ. που συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο συνοδεύεται από ίσο ποσό από τους εργοδότες του Γιώργου, BHP Billiton, που ουσιαστικά σημαίνει ο αντικαρκινικός αγώνας θα ωφεληθεί κατά 64 000 δολ. μέσω των προσπαθειών του Γιώργου, των υποστηρικτών του, και του Παλλακωνικού Συλλόγου της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Παλλακωνικός Σύλλογος είναι περήφανος για το Γιώργο και την πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει υποστήριξη για αυτόν τον πολύ αξιόλογο σκοπό. Είναι θαυμάσιος νέος που δίνει παράδειγμα. Ελπίδα μας περισσότεροι από τους νέους μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

No comments:

Post a Comment