Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Monday 13 May 2013

Έκκληση Παλλακωνικού Συλλόγου: Χέρι βοηθείας στο νοσοκομείο Μολάων

Έκκληση προς την ελληνική παροικία απευθύνει ο Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων και προτίθεται να αφιερώσει όλες τις προσπάθειες του στο μηνιαίο μπάρμπεκιου στις 26 Μαΐου προς το σκοπό αυτό.

Ήδη ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Γιώργος Κρεμαστιώτης, έχει δωρίσει χίλια ευρώ για τα καύσιμα κίνησης των ασθενοφόρων, ενώ ο Βασίλης Γκιουζέπης εκ μέρους του Συλλόγου συγκεντρώνει δωρεές προερχόμενες από ενδιαφερόμενα άτομα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στο οποίο για πάνω από πενήντα χρόνια οι συμπατριώτες μας από τη νοτιοανατολική Λακωνία εμπιστεύονται την υγεία τους βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης.

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας απειλούν τη συνέχισή του. Ήδη έχουμε δει την αναγκαστική του συγχώνευση με το νοσοκομείο της Σπάρτης, την υποβάθμισή του σε κέντρο υγείας, ενώ ακόμα και το οριστικό λουκέτο δεν αποκλείεται.

Η υποβάθμιση αυτή έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις στις πιο βασικές ανάγκες όπως:
  • προμήθειες φαρμάκων
  •  σεντόνια και κλινοσκεπάσματα για τους ασθενείς
  •  καύσιμα για τα ασθενοφόρα
  • ιατρικά εργαλεία και μηχανές
  • μην αναφέρουμε συντήρηση των κτιρίων, στο βαθμό που γιατροί και νοσηλευτές κάνουν ρόστερ για να βάψουν οι ίδιοι τους τοίχους μετά τις εργάσιμες ώρες.
Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αμέσως στο νοσοκομείο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

1 comment:

  1. Οι ομογενείς προσφέρουν από το υστέρημά τους για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Μολάων ,αλλά οι ημεδαποί πολιτευτές το κλείνουν.
    http://patrasevents.gr/Politics/d0aaf10e-10ce-40be-8adf-0cbb09e7a597/erxontai-loyketa-ston-xoro-tis-ygeias-pente-nosokomeioa-6hs-ype-poy-kleinoyn

    ReplyDelete