Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Thursday 27 November 2014

Γιώργος Φλουρέντζου: Καλύτερος των καλύτερων στον τελικό διαγωνισμού τραγουδιού του Παλλακωνικού

Ένα πολύ καυτό τραγούδι αγάπης με το ευφημιστικό τίτλο «Το Σημάδι» επέλεξε ο Γιώργος Φλουρέτζου να τραγουδήσει, προκειμένου να κατακτήσει το κοινό και να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο στον τελικό του διαγωνισμού «Ο Παλλακωνικός Σύλλογος Έχει Ταλέντα» που έλαβε χώρα στη συνηθισμένη Βραδιά Κατσικιού την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

Εκείνο το βράδυ στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο, έξι φιναλίστες, οι νικητές από το πρώτο και το δεύτερο γύρο που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 και του 2013 αντίστοιχα, είχαν καλεστεί ο καθένας να τραγουδήσει και να κριθεί πάνω σε ένα τραγούδι της επιλογής τους.

Εκείνοι που είχαν καλεστεί από το πρώτο γύρο του Φλεβάρη 2012 ήταν οι πρώτοι τρεις νικητές απ' την εκδήλωση αυτή:

  • 1ο Βραβείο: Γεωργία Βλάχου, καταγωγή από την Καρίτσα, με το τραγούδι «Μου παρήγγειλε τ' αηδόνι»
  • 2ο Βραβείο: Δήμος Κολυρλας, από το Γεράκι, με το «Νάσαν τα νιάτα»
  • 3ο Βραβείο: Αργύρης Πήλιουρας, από τον Κοσμά Κυνουρίας, με «Βιολέτα μου ανθισμένη»
Επιπροσθέτως, είχαν καλεστεί και οι πρώτοι τρεις νικητές από το δεύτερο γύρο που είχε πραγματοποιηθεί το Φλεβάρη 2013:
  • 1ο Βραβείο: Γιώργος Φλουρέντζου, καταγωγή από την Αίγυπτο, με το τραγούδι «Το Άγαλμα»
  • 2ο Βραβείο: Τάσος Οικονόμου, καταγωγή από Αγίους Αναργύρους, με «Ο Παλιατζής»
  • 3ο Βραβείο: Ελένη Αντωνίου, αυστραλογενημένη απόγονη της Καρίτσας, με «Δεν θέλω τέτοιους φίλους»
Στο πολυαναμενόμενο τελικό, προτού παρουσιάσουν του τραγουδιστές, οι τελετάρχες, Ιωάννα Πάντου και Δημήτρης Κατσάμπης πήραν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες όλων που συνέβαλαν σ' αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων. Το συμβούλιο του Παλλακωνικό Σύλλγο και τους εθελοντές για τις άοκνες προσπάθειές τους πίσω από τις σκηνές: την προετοιμασία, το μαγείρεμα, την παρουσίαση∙ τους είκοσι διαγωνιζόμενους τραγουδιστές που έλαβαν μέρος στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο∙ καθώς και την ορχήστρα «Τρίο Ζορμπά» για τη μουσική συνοδεία.
 
Όπως και στους δύο πρώτους γύρους, οι νικητές ήταν να επιλεχτούν από την ψήφο του ακροατήριου. Μόλις όλοι οι φιναλίστες είχαν πλέον τραγουδήσει, το κοινό κλήθηκε να εξετάσει προσεκτικά τις δεξιότητες του κάθε τραγουδιστή και να ψηφίσει αναλόγως στα επίσημα ψηφοδέλτια που είχαν μοιραστεί σε κάθε ακροατή. Στη συνέχεια τα ψηφοδέλτια συλλέχθηκαν για την καταμέτρηση από την ειδικά συγκαλεσμένη υποεπιτροπή.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την ειδική προσκεκλημένη κα Rachael McCaskill, Υπεύθυνη Κοινοτικής Ανάπτυξης στη Δημαρχία του Μάριον η οποία απένειμε και τα βραβεία σε όλους τους φιναλίστες και νικητές.

  • Στη Γεωργία Βλάχου απονεμήθηκε ένα από τα βραβεία φιναλίστ για το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι «Με γέλασε μια χαραυγή».
  • Στον Τάσο Οικονόμου επίσης απονεμήθηκε βραβείο φιναλίστ για την καντάδα «Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία»
  • Στον Αργύρη Πήλιουρα απονεμήθηκε βραβείο φιναλίσ για το δημοτικό τραγούδι «Βιολέτα μου ανθισμένη»
Κατόπιν επιβραβεύτηκαν οι πρώτοι τρεις νικήτές.
 
  • Ο Δήμος Κούρλας εισέπραξε το 3ο βραβείο με το θρυλικό ζεϊμπέκικο «Το Βούνο»
  • Η Ελένη Αντωνίου κέρδισε το 2ο βραβείο με ένα από τα διεθνώς πιο γνωστά ελληνικά τραγούδια «Τα Παιδιά του Πειραία»
  • Τέλος, ο νικητής, Γιώργος Φλουρέντζου έκανε το 1ο βραβείο δικό του τραγουδώντας ένα άλλο τραγούδι αγάπης, αυτό με το ευφημιστικό τίτλο «Το Σημάδι»
Ας χειροκροτήσουμε το Γιώργο. Να αναγνωρίσουμε ακόμα ότι, μαζί με αυτόν, όλοι την βραδιά εκείνη ήταν νικητές, πιο εμφατικά το κοινό, οι περισσότεροι από 250 στο κατάμεστο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο, που απολάμβαναν κάθε κομμάτι από την υπέροχη αυτή βραδιά, πολλές φορές τραγουδώντας μαζί με τους φιναλίστες. Όπως πολλοί παρατήρησαν, πρόκειται για μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ από στον Παλλακωνικό Σύλλογο..

Ας έχουμε κι άλλα τέτοια!

No comments:

Post a Comment