Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Μεγάλη επιτυχία το 68ο Ετήσιο Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 68ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά που διεξήχθη 15-19 Ιουνίου στο Hartford, Κονέκτικατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες oι δραστηριότητες του Συνεδρίου έλαβαν χώρα στο κέντρο Ελληνικών Σπουδών Παιδείας στο Πανεπιστήμιο του Στορς, Κονέκτικατ, το μοναδικό Ελληνικό κτήριο σε δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Αμερική.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος πολλά σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τους συνέδρους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Paul Shapiro αλλά και ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ κ. Daniel Malloy.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν ήταν τα ακόλουθα:
1. Η ίδρυση του νέου Μουσείου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, το οποίο είναι έργο της Ομοσπονδίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο.
2. Να ενισχυθεί οικονομικά η πληγείσα από πυρκαγιές Νεάπολη Λακωνίας.
3. Να φιλοτεχνηθεί η προτομή του Παναγιώτη Χρήστου Δούκα πρώτου Γυμνασιάρχη Σπάρτης.
4. Χορηγήθηκαν εννέα (9) υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές.

Αποδέκτης του «Λεωνιδείου» Βραβείου ήταν ο κ. Νικόλαος Λιούνης από το Clearwater της Φλόριντα. Το «Λεωνίδειο» Βραβείο αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση που δίδεται από την Ομοσπονδία σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για τη διάσωση και προώθηση του Ελληνισμού.

Με το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γεώργιος Π. Μαραφάτσος, Ουάσιγκτον
Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Μαριά Ιατρού Δήμα, Νέα Υόρκη
Αντιπρόεδρος Καναδά: Παναγιώτης Ριζάκος, Τορόντο του Καναδά
Ταμίας: Κατερίνα Ιατροπούλου, Κεμπέκ του Καναδά
Βοηθός Ταμία: Βούλα Κωστάκου Μπουθ, Κλιαργουότερ, Φλόριντα
Γραμματέας: Δήμητρα Γ. Μαραφάτσου, Ουάσιγκτον

Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι καθώς και οι περιφερειακοί αντιπρόσωποι θα δημοσιοποιηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το επόμενο συνέδριο θα λάβει χώρα και πάλι στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όπου θα τελεσθούν και τα εγκαίνια του Μουσείου «PanLaconian Federation of USA and Canada THE SPARTANS».

Δείτε τι γράφουν οι ομόλογοί μας στη Βόρεια Αμερική στο δελτίο ενημέρωσης: «Ό,τι αποτελούσε το όνειρο και το θέμα της συζήτησης σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό, είναι η πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Οι υπεύθυνοι του Ανώτατου Συμβουλίου Έργων της Παλλακωνικής, Θεόδωρος Τσαφατίνος και Γιάννης Βλαχάκης, ηγούνται της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του Μουσείου. ΟΛΟΙ οι Λάκωνες καλούνται να γίνουν μέλη των τοπικών Λακωνικών Συλλόγων και να λάβουν μέρος στο 69ο Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και στα εγκαίνια του Λακωνικού Μουσείου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, 20-24 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τομάζος και όλοι οι εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό του, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το «αδύνατο» σε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Προς το παρόν, υπό κατασκευή είναι ένα κτίριο 8.000 τ.μ., το Μουσείο που πρόκειται να στεγάσει την τέχνη του Λάκωνα Νικολάου Λεούνη. Η προσωπική συλλογή του ζεύγους Λεούνη αποτελείται από μοναδικά αντικείμενα και έργα τέχνης ενώ η αξία της εκτιμάται σε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, και άλλα έργα και αντικείμενα ελληνικής τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενούνται στο χώρο του Μουσείου.

Το κέντρο «Paideia Hellenic Studies Center» με πρωτοβουλία και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ηλία Τομάζου αποτελείται από δικό του διώροφο κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων. Ένα ξεχωριστό βυζαντινού ύφους «Εκκλησάκι», κάτασπρο με επιβλητικό σταυρό στην κορυφή και αξιόλογες αγιογραφίες στο εσωτερικό. Ένα ξεχωριστό αρκετά μεγάλο αμφιθέατρο χτισμένο με το μοναδικό λευκό Πεντελικό μάρμαρο».

Ψηφίσματα του 68ου Ετήσιου Συνεδρίου
1. Να αποσταλούν ευχαριστήρια γράμματα στους:
- Paideia Center of Hellenic Studies
- Στο Δήμαρχο του Mansfield αξιότιμο κ. Paul Shapiro
- Στον Κυβερνήτη του Κονέκτικατ αξιότιμο κ. Daniel Malloy
- Δημοσίευση του παρόντος στην εφημερίδα Hellenic News της Φιλαδέλφειας
2. Η επιτροπή ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για την επιτυχία του 68ου Ετήσιου Συνεδρίου και υπενθυμίζει τις αρχές που διέπουν τον οργανισμό: Αγάπη-Επικοινωνία-Καλοσύνη-Κοινωνική Προσφορά-Ελπίδα
3. Να δοθεί έμφαση στην προβολή στα ΜΜΕ για δύο ετήσιες γιορτές και το επόμενο συνέδριο
4. Η επιτροπή είναι πολύ ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών της ανέγερσης του Λακωνικού Μουσείου σε συνεργασία με την οργάνωση Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. Το σημαντικό αυτό έργο θα προβληθεί και θα δημοσιευθούν φωτογραφίες.
5. Η Παλλακωνική Ομοσπονδία συνεχίζει να συμπαρίσταται και να συμμερίζεται την οικονομική δοκιμασία του Ελληνικού λαού
6. Η Παλλακωνική Ομοσπονδία συμμετέχει και αγωνίζεται για την προβολή και επίλυση των Εθνικών μας Θεμάτων όπως το Κυπριακό και το Μακεδονικό και παραμένει θερμός υποστηρικτής των δικαίων του Ελληνισμού.

Την Επιτροπή ψηφισμάτων αποτλεούν οι:
Πρόεδρος: Μαρία Ιατρού Δήμα
Μέλη: Δημήτρης Χίος, Βούλα Λεγάκου, Γεώργιος Μαραφάτσος, Κώστας Κουτράκος, Γεωργία Τσεμπελής, Ιωάννης Βλαχάκης
Πρόεδρος Συνεδρίου ήταν ο Γεώργιος Ζαχαρούλης, Αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Τσαφατίνος, Γραμματέας Debbie Detore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου