Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

«Ως Έλληνες βραβεύουμε την αριστεία» | Neos Kosmos

Αξιέπαινη πρωτοβουλία βράβευσης μαθητή από τον Παλλακωνικό Σύλλογο
ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ ΜΑΪΟΥ

Από το 2005 μέχρι σήμερα, ο Παλλακωνικός Σύλλογος είναι χορηγός του βραβείου «Ακαδημία» το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε αριστούχο μαθητή του δημόσιου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή Ascot Park. 
«Σκοπός του βραβείου αυτού είναι, αφενός, να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των μαθητών της περιοχής μας και, αφετέρου, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει όλους τους μικρούς μας φίλους να προσπαθήσουν μέσα από την μελέτη να βελτιώσουν την απόδοση τους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι μαθητές» εξηγεί η πρόεδρος του Παλλακωνικού Συλλόγου «Λεωνίδας» κ. Ντίνα Χούσου. 
«Θα ήθελα να διευκρινίσουμε ότι ο λόγος που επιλέγονται μαθητές από το συγκεκριμένο σχολείο έγκειται αποκλειστικά στο γεγονός ότι το Ascot Park Primary βρίσκεται στην γειτονιά όπου ο σύλλογός μας έχει το δικό του οικογενειακό κέντρο» εξηγεί η πρόεδρος. 
Ο 12χρονος νικητής του διαγωνισμού Julius Pamintuan, γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και μεγάλωσε στην Αυστραλία και ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και χαρούμενος που του απονεμήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο. Σε δηλώσεις του, μάλιστα, είπε ότι νιώθει μεγάλη τιμή και περηφάνια που επιλέχθηκε από τον Παλλακωνικό Σύλλογο για το συγκεκριμένο βραβείο και ότι για τον ίδιο η διάκριση αυτή είναι ένας θησαυρός που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. 
«Ενώ είναι ζωτικής σημασίας να στηρίξουμε (όπως ήδη ενεργά κάνουμε) τα παιδιά μας και την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από την προσχολική ηλικία μέχρι το Πανεπιστήμιο, υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που ανήκουν σε άλλες εθνότητες και τα οποία επίσης αριστεύουν σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες. Αυτό το γεγονός οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε και να το γιορτάζουμε μέσα στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινότητα» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο βοηθός γραμματέας του συλλόγου, κ. Δημήτριος Κατσάμπης, ο οποίος μάλιστα δίδασκε στο Ascot Primary παλαιότερα. 
«Εκ μέρους του συλλόγου μας, στέλνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο μαθητή της έβδομής τάξης του Δημοτικού Σχολείου για την κατάκτηση του 1ου βραβείου επίτευξης «Παλλακωνικού Συλλόγου 2016» και να ευχηθούμε κάθε πρόοδο και επιτυχία στον ίδιο και την οικογένεια του. 

«Ελπίζουμε στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά το παράδειγμα του» κατέληξε η κ. Χούσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου