Κυριακή, 14 Μαΐου 2000

Από αγάπη πλημμυρισμένη Ημέρα της Μητέρας

Επιτυχημένο μπάρμπεκιου για την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε ο Σύλλογος το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα την Κυριακή 14 του Μάη στο Λακωνικό Οικογενειακό Κέντρο.

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της χρονιάς, ένα γλέντι πλημμυρισμένο από αγάπη, σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και κέφι.

Με σύντομη ομιλία η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Ροζακλή, αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της εκδήλωσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες της για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Στη συνέχεια η Κατερίνα μίλησε για το ιστορικό της γιορτής η οποία προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη γιορτή της Ήρας, μητέρας των θεών.

Ενώ οι ρίζες του θεσμού είναι καθαρά ελληνικές, στην Αυστραλία, εξήγησε η Κατερίνα, πάει ένας αιώνας από τότε που η λαϊκή συνείδηση αφυπνίστηκε ξαφνικά και η δεύτερη Κυριακή του Μάη καθιερώθηκε «Ημέρα της Μητέρας». Στη σύγχρονη Ελλάδα ο θεσμός υιοθετήθηκε το 1928, με την πρωτοβουλία γυναικείων οργανώσεων της εποχής.

Μετά από την αφήγηση της Κατερίνας, βραβευτήκανε οι γεροντότερες μητέρες στην εκδήλωση, η Γερακίτισσα Μεταξία Βλάχου 87 χρονών και η Καριτσιώτισσα Παναγιώτα Κατσάμπη 86 χρονών. Δοθήκανε ακόμα τιμητικά βραβεία στην πιο πολύτεκνη Σοφία Οικονόμου που κατάγεται από τους Άγιους Ανάργυρους, και στην πιο νέα μητέρα, στην καριτσιωτονύφη Ασπασία Μαλαβάζου.

Έτσι η Ημέρα της Μητέρας έδωσε την ευκαιρία στον καθένα μας να ανατιμήσει μέσα στην συνείδηση του το μέγεθος του χρέους του σε κείνη που μας χάρισε τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου