Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Saturday 18 February 2012

Οι εκδηλώσεις για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου

Ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σχετικά με το «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου»:

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου έχει προβλέψει ένα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο το Νοέμβριο μαζί με το Μουσείο Μπενάκη για το Νικηφόρο Βρεττάκο. Την παγκόσμια ημέρα ποίησης, 21 Μαρτίου, θα υπάρχει ειδική καμπάνια αφιερωμένη στον ποιητή με αφίσες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με ανάθεση ηλεκτρονικών πάνελ στο Μετρό της Αθήνας, που θα υπάρχουν στίχοι του ποιητή έτσι ώστε να αναδεικνύεται το έργο του.

Στις εκθέσεις που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ θα υπάρχει ένα θεματικό περίπτερο στο οποίο θα γίνονται παρουσιάσεις των εκδόσεων, θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, συζητήσεις, έκθεση χειρογράφων των βιβλίων του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία μιας αφιερωματικής ιστοσελίδας για τον ποιητή με χρονολόγιο, αποσπάσματα, εργογραφίες, κριτικά σημειώματα, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις από το έργο του, μία κινητή εργογραφική έκθεση αφιερωμένη στον ποιητή που θα ταξιδέψει στα σχολεία, στα πολιτιστικά κέντρα, στις βιβλιοθήκες, στα βιβλιοπωλεία, στις λέσχες ανάγνωσης, σε πανεπιστημιακές λέσχες, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία λεσχών ανάγνωσης αφιερωμένων στον ποιητή σε συνεργασία με τη δημόσια Βιβλιοθήκη της Σπάρτης και την εταιρεία συγγραφέων που χρειαζόμαστε.

Θα ενισχυθεί η μετάφραση έργων του Νικηφόρου Βρεττάκου και σε άλλες γλώσσες.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος θα περάσει στον διαδικτυακό τύπο «Μικρός Αναγνώστης» του ΕΚΕΒΙ, όπου μικρά παιδιά μπαίνουν, παρακολουθούν και διαβάζουν και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το σύνολο του έργου του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Θα υπάρξει η λειτουργία ημερολογίου εκδηλώσεων στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ, όπου μπαίνουν χιλιάδες επισκέπτες και παρακολουθούν.

No comments:

Post a Comment