Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Saturday 5 March 2011

Τριήμερη εκδρομή στη Μιλτζούρα

Στα πρώτα χρόνια στην Αυστραλία πολλοί Λάκωνες μετανάστες αυτή την εποχή κάθε χρόνο πήγαιναν στη εκεί, στην καρδιά της κοιλάδας του Μάρι, για τον τρύγο.

H Άννα Λάμπρου, αντιπρόεδρος του Παλλακωνικού Συλλόγου, διοργανώνει για τα μέλη και φίλους τριήμερη εκδρομή στη Μιλτζούρα από το Σάββατο 9 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011.


Ημέρα 1η: Σάββατο 9 Απριλίου - Αδελαΐδα προς Μιλτζούρα

8:00 π.μ. Αναχωρούμε από το Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο, ταξιδεύουμε μέσω Γκόλερ και στη συνέχεια στο Sturt Highway μέσω της Νουριούτπα και Τρούρο, όπου θα απολαύσουμε τον πρωινό καφέ. Θα περάσουμε πάνω από τον ποταμό Μάρι στο Μπλάντσταουν και στη συνέχεια θα περάσουμε το Γουάκερι, Κίγκστον, Μπάρμερα και Ρένμαρκ όπου θα έχουμε μεσημεριανό γεύμα με θέα τον ποταμό. Το απόγευμα περνάμε από το Παρίγκα, τη Λίμνη Κουλουλεράιν και τελίκα φτάνουμε στη Μιλυζούρα. Δείπνος και διανυκτέρευση στο Commodore Motor Inn.

Ημέρα 2η: Κυριακή 10 Απριλίου – Κρουαζιέρα στο ποταμό, κατάστημα Κοσμημάτων

9:00 π.μ. Μετά το πρωινό μας, ξενάγηση στη Μιλτζούρα και στη συνέχεια στις 10:30 π.μ. κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο μέχρι το μεσημεριανό γεύμα στις 1:00 μ.μ. Κατόπιν επίσκεψη σε κατάστημα κοσμημάτων όπου θα δούμε την διαδικασία κατασκευής κοσμημάτων, την κοπή, λείανση και στίλβωση των πολύτιμων λίθων. Θα επιστρέψουμε στο μοτέλ μας για φρεσκάρισμα πριν τις 6.00 μ.μ. και κατόπιν θα πάμε στο RSL Memorial Club για δείπνο και παιχνίδι στις μηχανές πόκερ, για όποιους επιθυμούν.

Ημέρα 3: Δευτέρα, 11 Απριλίου - Μιλτζούρα προς Αδελαΐδα

9:00 π.μ. Αναχωρούμε από τη Μιλτζούρα να ταξιδέψουμε στη Μπαρούγκα όπου θα επισκεφτούμε τον Αυστραλιανό Κήπο Ενδοχώρας. Ο κήπος, άνω των 122 στρεμμάτων, έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους και περιλαμβάνει 1700 τριανταφυλλιές καθώς και τοπικά φυτά που παρέχουν ένα υπέροχο καταφύγιο για τα πουλιά. Πρωινό τσάι θα σερβιριστεί πριν την αναχώρηση για μια γρήγορη ματιά στο Γουέντγορθ και στη συνέχεια ταξιδεύουμε πίσω προς την Αδελαΐδα μέσω Ρένμαρκ και Μπέρρι. Στο Μπέρρι επισκεπτόμαστε το εργοστάσιο όπου μπορούμε να αγοράσουμε κονσερβοποιημένα φρούτα, μαρμελάδες, χυμούς, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα κλπ. Στο Γουάκερι θα έχουμε μεσημεριανό γεύμα και επιστρέφουμε στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο πριν 5.30 μ.μ.

Συνολικό κόστος: 341 δολάρια ανά άτομο

Για να κλείσετε θέση επικοινωνήστε με  την Άννα Λάμπρου

No comments:

Post a Comment