Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Tuesday 28 June 2011

Παροικιακό Βήμα: Αξιέπαινη χειρονομία των Λακώνων Αδελαΐδας

Του Γ. ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ

Οι Λάκωνες είναι ένα ολοζώντανο Ελληνικό κύτταρο που διατηρεί άσβεστο το Ελληνικό πνεύμα και τις Ελληνικές αρετές.
Η εκδήλωση που διοργάνωσαν πρόσφατα είχε σκοπό να βοηθήσει την αντικαρκινική προσπάθεια που γίνεται στο νοσοκομείο Φλίντερς.
Την πρωτοβουλία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο νεαρός Γιώργος Δρακόπουλος - γιος του Βαγγέλη και της Στέλλας και εγγονός του αειμνήστου Γιώργου Δρακόπουλου. Ο κ. Δρακόπουλος εργάζεται στην εταιρία ΒΗΡ, με την οποία συμφώνησε πώς όσα χρήματα καταφέρουν οι Λάκωνες να μαζέψουν η εταιρία θα τους έδινε άλλα τόσα. Η εκδήλωση απέφερε $32,130. Ετσι, η ΒΗΡ θα προσφέρει ανάλογο ποσό. Το σύνολο, θα είναι ένα ποσόν που θα σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ!
Στην εκδήλωση, που έγινε στο Σπίτι των Λακώνων, έδωσαν το "παρών" τους ο προφέσσορ Henderson, η ιατρός Σοφία Γεωργίου και από το Flinders Medical Centre η κα. Ντέμπι Πάλμερ.
Οι Λάκωνες προσέφεραν το χωλ δωρεάν όπως και την εθελοντική εργασία. Στην φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν γύρω στα 400 άτομα. Και οι δυο αίθουσες, αριστερά και δεξιά ήσαν ασφυκτικά γεμάτες.
Τα δώρα που πρόσφεραν διάφορες εταιρίες ήσαν βουνό ολόκληρο! Η ατμόσφαιρα φιλική και εγκάρδια. Οι δε κυρίες του συλλόγου ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην προ ετοιμασία των φαγητών. Εργάστηκαν ακούραστα για τις προετοιμασίες και τα φαγητά τους ήσαν πεντανόστιμα.

Στη Φωτογραφία , ο Γιώργος Δρακόπουλος και ο Πρόεδρος των Λακώνων Χρήστος Βλάχος παραδίδουν επιταγή $32,130 (προϊόν της εκδήλωσης) στις Deb Palmer και Deborah Hethersay του Flinders Medical Centre 


Πηγή: Παροικιακό Βήμα, έκδοση Ιουλίου

No comments:

Post a Comment