Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Wednesday 24 August 2011

Προώθηση «Οικογενειακών Δέντρων Νότιου Πάρωνα» μέσω Facebook

Μετά από εννέα χρόνια ύπαρξης, και καταγραφής πάνω από 22 χιλ. προγόνων, η εκπληκτική επιτυχία των Οικογενειακών Δέντρων του Νότιου Πάρνωνα δέχεται καινούργια πρόσθετη ώθηση με τη δημιουργία ιδικής σελίδας στο Facebook.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Γρηγόρη Κόντου, ενός από των καινούργιων συνεργατών της ερευνητικής ομάδας. Η σελίδα με όνομα "Family Trees of Southern Parnon" http://www.facebook.com/pages/Family-Trees-of-Southern Parnon/236547463057210?sk=wall, σύμφωνα με το Γρηγόρη «δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή τους Λάκωνες παγκοσμίως και να βοηθήσει στο έργο της κατασκευής των γενεαλογικών δέντρων των οικογενειών του Νοτίου Πάρνωνα αλλά σιγά-σιγά, ίσως και ολόκληρης της Λακωνίας».

Στο μεταξύ αξίζει να επισκεφτείτε και την ίδια τη σελίδα των γενεαλογικών δέντρων http://karitsa.tribalpages.com


Η ερευνητική ομάδα θα ήταν πολύ χαρούμενη εάν επικοινωνούσατε μαζί τους να πάρετε ή και να δώσετε πληροφορίες. Κάνει έκκληση: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τους Λάκωνες προγόνους μας. Οτιδήποτε, μια φωτογραφία, ένα ημερολόγιο μας είναι πολύ χρήσιμο.»


Το έργο αυτό, αρχικά γνωστό ως «Οικογενειακά Δέντρα Καριτσιωτών», ξεκίνησε το 2002 με στόχο την καταγραφή των οικογενειακών συνδέσεων συγχωριανών από την Καρίτσα, χωριό ριζωμένο στους πρόποδες του νότιου Πάρνωνα. Πρόκειται για ένα έργο αγάπης από μια χούφτα συνεργατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που κρατάνε συχνή επαφή μέσω του διαδικτύου και τρέφουν ιδιαίτερο ζήλο να ανακαλύψουν τις πατρογονικές τους ρίζες στο πέρασμα του χρόνου.

Φυσικά, η Καρίτσα, απόμερη κι αν είναι, δεν είναι αποκομμένη από τη γύρω περιοχή και τον έξω κόσμο. Με τον καιρό, οι γεωργοί, οι βοσκοί και βοσκοπούλες από το χωριό αυτό, αναπτύξανε ένα περίπλοκο δίκτυο οικογενειακών δεσμών, κυρίως μεταξύ κοντοχωριανών από τον Κοσμά, Βρονταμά, Αϊ-Δημήτρη, Αλεποχώρι, Γεράκι, και άλλους οικισμούς και χωριά της περιοχής, πλατιά γνωστής ως Νότιος Πάρνωνας.

Κατά συνέπεια διευρύνθηκε και η καταγραφή, να περιλαμβάνει τα γειτονικά αυτά χωριά και τις επεκτάσεις των οικογενειών σε όλο τον κόσμο. Αντικαθρεφτίζοντας την εξέλιξη αυτή το έργο μετονομάστηκε σε «Οικογενειακά Δέντρα Νότιου Πάρνωνα».

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Γρηγόρης Κόντος: k.gregory_96@hotmail.com


Στέλιος Χαγιάς: sghagias@optusnet.com.au

No comments:

Post a Comment