Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Tuesday 6 September 2011

Δεν πρόλαβε να γυρίσει στο Βρονταμά ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας | www.moriasnow.gr

Όνειρό του ήταν να γυρίσει πριν πεθάνει στον Βρονταμά , όπου και γεννήθηκε πριν από 106 χρόνια στις 6 Ιανουαρίου 1905. Ο συμπατριώτης Αργύριος Νίκιας, που θεωρείτο ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας, πέθανε σε ηλικία 106 ετών και όπως τονίζει ο 68χρονος γιος του Παναγιώτης, θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του πατέρα του, να ταφεί στον τόπο που λάτρευε. 

«Σκέφτηκα να ενταφιαστεί εδώ για να μπορώ να του ανάβω το καντήλι. Όμως εκείνος ήθελε να πάει στο σπίτι του, στο χωριό μας, δίπλα στην σύζυγό του και μάνα μου, στα λατρευτά χώματά μας. Ικανοποιώ, λοιπόν και αυτή του την επιθυμία και η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για ενταφιασμό» είπε ο κ. Παναγιώτης Νίκιας. 
 
Ο Αργύριος Νίκιας πριν από 11 χρόνια έφυγε από το χωριό του και ήρθε στην Αυστραλία κοντά στον γιό του. Μάλιστα πέρσι γιόρτασε ευτυχισμένος τα τελευταία γεννέθλιά του , όπως φαίνεται στην φωτογραφία του «Νέου Κόσμου», που έγραφε: «Στα 105, είναι πέραν του δέοντος καλά στην υγεία του, δεν παίρνει φάρμακα, βλέπει, ακούει, τρώει μόνος του, κοιμάται καλά και έχει μόνιμα έντονο το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο».

No comments:

Post a Comment