Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Saturday 25 June 2011

Οι Μελβουρνιώτες Λάκωνες χωράνε δύο Γύθεια

 Δ.Σ.  Παλλακωνικής με την κ. Ελένη Λιανίδου

Σήμερα οι Λάκωνες της Μελβούρνης είναι διπλάσιοι από τον πληθυσμό του Γυθείου, όπως υπογράμμισε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή (Σάββατο 25 Ιουνίου) των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Παλλακωνικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας "Ο Λεωνίδας".

Κατάμεστο το εντυπωσιακό οίκημα της Παλλακωνικής, στο Μπράνσγουϊκ, από επισήμους, εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και Λάκωνες για να γιορτάσουν τη σημαντική επέτειο.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τεντ Μπέϊλιου, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και μίλησε με θερμά λόγια για τους Λάκωνες πολλούς από τους οποίους γνωρίζει και προσωπικά μέσα από την πολύχρονη σχέση του με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (και πρώην πρόεδρο) της Αδελφότητας, Κώστα Καραβίτη ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης του Σαββάτου.


Ο κ. Μπέϊλιου έκανε εκτεταμένη αναφορά στους Σπαρτιάτες και το Λεωνίδα αλλά και στην προσφορά των Λακώνων στην Αυστραλία.


Στο δήμο του Μόρελαντ, που είναι αδελφή πόλη με την Σπάρτη, υπάρχει μια μικρή πλατειούλα που λέγεται Sparta Place με τον ανδριάντα του Λεωνίδα.


Για την στενή και μακρόχρονη σχέση του δήμου Μόρελαντ με την Λακωνία και τους Λάκωνες μίλησε και ο δήμαρχος του Όσκαρ Γιλντίζ.


Στην εκδήλωση παρέστη και ο Επίσκοπος Μιλητοπόλεως κ. Ιάκωβος, Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος της Αυστραλίας που έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία ο οποίος μίλησε προς τους παρευρισκόμενους.


Από τη Λακωνία κατάγεται όμως και η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας, σκιώδης υπουργός και εκπρόσωπος του αρχηγού της παράταξης Κέβιν Αντριους, Τζένη Μικάκου.


Για το ιστορικό της Αδελφότητας αλλά και τους μελλοντικούς της στόχους μίλησε ο πρόεδρος της κ. Χρ. Παϊκόπουλος.


Μεταξύ των επισήμων ήταν ακόμα οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Κέλβιν Τόμσον και Μαρία Βαμβακινού, οι πολιτειακοί βουλευτές Γ. Πανταζόπουλος, Τζ, Γκέρετ και Κ. Κάμπελ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

No comments:

Post a Comment