Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Tuesday 12 July 2011

Λάκαινα πολιτικός του Καναδά: Ο Δήμος Σπάρτης τίμησε τη Σοφία Αγγελωνίτη

Την Λάκαινα πολιτικό και υπουργό των εσόδων – υπεύθυνη για την Τρίτη Ηλικία στον Καναδά κ. Σοφία Αγγελωνίτη, τίμησε ο Δήμος Σπάρτης σε μια σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στις 11.30 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης.

Στα πλαίσια ολιγοήμερης παραμονής της στην ιδιαίτερη πατρίδα της η κ. Αγγελωνίτη τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την ομογενή πολιτικό τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψή της στη Σπάρτη και τη Λακωνία.

Ανταπαντώντας η κ. Αγγελωνίτη δήλωσε υπερήφανη για τις ρίζες της υπογραμμίζοντας: «Είμαι ελληνίδα και είμαι ανάμεσά σας. Είναι ειδική τιμή για εμένα». Παράλληλα, μίλησε για την πολιτική της δράση στο εξωτερικό και για την έντονη νοσταλγία της για την Ελλάδα.

«Το στοίχημα της σημερινής εποχής είναι οι πολιτικοί να δώσουμε το ερέθισμα στη νέα γενιά να ασχοληθεί με τα κοινά», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αργειτάκος, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη απέδειξε πως δεν είχε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε». «Η οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει την ευτυχία του ανθρώπου», συμπλήρωσε ο κ. Αργειτάκος και με την άποψη αυτή συμφώνησε η λάκαινα πολιτικός.

Η κ. Αγγελωνίτη αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένη στους μετανάστες γονείς της από την Λακωνία αλλά και τις ευκαιρίες που της πρόσφερε ο Καναδάς.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της κ. Αγγελωνίτη κατάγεται από τη Μονεμβασιά και η μητέρα της, το γένος Πλαγάκη, από το Αφισσού.

«Αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ», ανέφερε χαμογελαστή και με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε τα αναμνηστικά της επίσκεψής της από τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Αργειτάκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων κ. Θεόδωρο Σμυρνιό. Η σεμνή τελετή έκλεισε με τα λόγια της κ. Αγγελωνίτη: «Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω ο Καναδάς».


Η κ. Αγγελωνίτη παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Αντώνη Φελούρη όπου αναφέρθηκε στην Ελληνική Ομογένεια και στις εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στη Λακωνία που μπορείτε να δείτε εδώ.

No comments:

Post a Comment