Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Πρωταθλητής ταβλαδόρος στο «Γλέντι 2011» ο Γιάννης Γκιουζέλης

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Γκιουζέλη από την ομάδα ταβλαδόρων «Φίλοι Τάβλι του Λεωνίδα» ο οποίος βγήκε νικητής στο φετινό τουρνουά του «Ελληνικού Φεστιβάλ Γλέντι».

Το «Γλέντι», όπως απλά γνωρίζεται, για περισσότερα από τριάντα χρόνια θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Νότιας Αυστραλίας και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από παραστάσεις, μουσική, χορό, παραδοσιακά φαγητά και απασχολήσεις.


Το τάβλι είναι καθιερωμένος διαγωνισμός σε κάθε «Γλέντι» και προσελκύει τους καλύτερους παίχτες από την ελληνική παροικία της Αδελαΐδας. Ο Γιάννης δηλώνει συμμετοχή κάθε χρόνο αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κατάφερε να κερδίσει το τελικό, που έλαβε χώρα την Κυριακή 29 του Οκτώβρη, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τον πολύ καλό του φίλο Θανάση Κωνσταντόπουλο του Μεσσηνιακού Συλλόγου.

Ο τσακωνικής καταγωγής Γιάννης, γέννημα θρέμμα του Λεωνιδίου της Κυνουρίας, ήρθε στην Αυστραλία, ηλικίας 18 χρονών, το 1965. Δεινός σήμερα ταβλαδόρος λέει το τάβλι δεν το έμαθε στα νεανικά του χρόνια όπως θα φανταζόταν κανείς στα καφενεία και τις καφετέριες στο αγαπημένο του Λενίδι, αλλά ένα κόσμο μακρυά στο Κούπερ Πίντι, ένα χωριουδάκι με υπόγεια σπίτια στην καρδιά της Αυστραλιανής ερήμου, όπου πέρασε κάμποσα χρόνια οπαλορύχος στις αρχές της δεκαετίας του ’70.


Με την εξεύρεση του πολύτιμου όπαλ ο Γιάννης μπορεί να μη στάθηκε τόσο τυχερός αλλά έμαθε καλό τάβλι, τώρα πλέον καθημερινή του επιδίωξη που προσφέρει μεγάλη χαρά και ξεκούραση. Επάξια λοιπόν στέφετε πρωταθλητής ταβλαδόρος του Γλέντι 2011. Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο όμως όπως ο ίδιος λέει είναι να ρίχνει τις ζαριές του με την παρέα «Φίλοι Τάβλι του Λεωνίδα» κάθε Παρασκευή βράδυ στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο. Μπράβο Γιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου