Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Tuesday 18 October 2011

Λίσα Βλάχου προωθεί Ελληνοαυστραλιανή φιλία και συνεργασία

Παρευρισκόμενοι Μπροστά: Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ,
 Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία,
Χρήστος Μανιάκης-Γρίβας, Ιωάννης Πανταζόπουλος,
Λίσα Βλάχου, Στιβ Γεωργανάς
Πίσω: Carmel Zollo, Terry Stephens,
 Stephen Wade, Lee Odenwalder,
 Tammy Franks, Geoff Brock, Gay Thompson.
Η Λίσα Βλάχου, συν-συντονίστρια της τοπικής ομάδας «Βουλευτές Φίλοι της Ελληνικής Δημοκρατίας» βρέθηκε πάλι στη πρώτη γραμμή στην προώθηση της Ελληνοαυστραλιανής φιλίας και συνεργασίας.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η ίδια και ο κ. Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ διοργάνωσαν την υποδοχή του βουλευτή κ. Ιωάννη Πανταζόπουλου στη Νότια Αυστραλία.


Ο κ. Πανταζόπουλος είναι αντιπρόσωπος στην έδρα Ντάντενονγκ στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτορίας και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού.


Η κ.Βλάχου βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτεί τον κ. Παναταζόπουλο στην Αδελαΐδα και να τον συστήσει στους συναδέλφους βουλευτές.


«Το πάθος του κ. Παναταζόπουλου και οι γνώσεις του για την Ελλάδα τον έκαναν φυσικό ομιλητή στη δεύτερη συνάντησή μας», δήλωσε η κ. Βλάχου.


«Ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού ήταν καλό να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τοπικούς βουλευτές για τη μακρά και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο εθνών», ο κ. Παναταζόπουλος δήλωσε.


Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, κ. Χρήστος Μανιάκης-Γρίβας, μίλησε στη συγκέντρωση και εξήρε την ίδρυση της ομάδας.


Ο βουλευτής κ. Στιβ Γεωργανάς, αντιπρόσωπος στην ομοσπονδιακή έδρα Χάιντμαρς, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της αντίστοιχης Ομοσπονδιακής Ομάδας Φιλίας στην οποία είναι και πρόεδρος.


«Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει την πολυκομματική στήριξη που το Ελληνικό Έθνος λαμβάνει στη βουλή της Νότιας Αυστραλίας», Ο Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ είπε.


Η Λίσα Βλάχου, αντιπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στην έδρα Τάϋλορ στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, είναι στενά συνδεδεμένη με τη Λακωνική πατριά της Αδελαΐδας. Σύζυγος του Γεωργίου, είναι νύφη του πρώην προέδρου του Παλλακωνικού και νυν προέδρου της Παμπελοποννησιακής Ομοσπονδίας, Χρήστου και Γαριφαλιάς Βλάχου οι οποίοι κατάγονται από το Βρονταμά και το Γεράκι, αντίστοιχα. Ο Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ είναι σύζυγος της Σταυρούλας Ράπτη.

No comments:

Post a Comment