Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Monday 25 June 2012

Οι Λάκωνες της Αμερικής και του Καναδά δίπλα στη Λακωνία

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν αφήνει αδιάφορους τους Λάκωνες της Αμερικής. Στο φετινό, 64ο συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά συζητήθηκαν τρόποι ώστε να βοηθήσει η οργάνωση τα γηροκομεία, το νοσοκομείο Σπάρτης και το Ίδρυμα Ανιάτων στη Λακωνία.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Φραγκίσκο της Καλιφόρνιας, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να συσταθεί ειδική επιτροπή, που σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου και το «Pan Lakonian Foundation», που έχει συσταθεί από την Ομοσπονδία, θα αναλάβει να συγκεντρώσει και να προσφέρει τη βοήθεια προς τη Λακωνία.


Το συνέδριο εξέλεξε νέο ύπατο πρόεδρο της Παλλακωνικής, τον Ιωάννη Βλαχάκη, από την πολιτεία Μίσιγκαν, ενώ δόθηκαν και υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές - παιδιά Λακώνων, που αρχίζουν τις σπουδές τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, κ. Τέρης Τσαφατίνος, οι σύνεδροι έδωσαν προτεραιότητα σε θέματα της Ελληνικής Παιδείας και των υποτροφιών, κοινωνικών υπηρεσιών, εθνικά θέματα, ενώ έγιναν αναφορές στην ανάγκη καταστατικών μεταρρυθμίσεων της Παλλακωνικής. «Επιδίωξη της οργάνωσης είναι να στελεχωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου η επιτροπή βοήθειας, ώστε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει το έργο της», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τσαφατίνος.


Για τη συνεργασία με τη Μητρόπολη είπε ότι περίπου 17 ιδρύματα αυτού του είδους ανήκουν σήμερα σ' αυτήν και για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η μεταξύ τους συνεργασία. Λεπτομέρειες του έργου της Επιτροπής βοήθειας θα ανακοινωθούν προσεχώς.


Το επόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον.

No comments:

Post a Comment