Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Η «ελπίδα» με ποδήλατο από την Αυστραλία στη Ρηχειά

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Η «ελπίδα» με ποδήλατο από την Αυστραλία στη Ρηχειά: ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

Για την ενίσχυση του αντικαρκινικού νοσοκομείου για παιδιά «Ελπίδα» ο Αναστάσης (Τομ) Κόκορης έκανε σχεδόν το γύρο του κόσμου με ποδήλατο. Συγκεκριμένα ο Κόκορης ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από την αίθουσα του Συλλόγου Ζαρακιτών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έναν ποδηλατικό γύρο τριών ηπείρων με φιλανθρωπικό αλλά και με αθλητικό ενδιαφέρον. Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Σήμερα ο
Κόκορης είναι πλέον στην Ελλάδα, ο πρώτος του σταθμός στην Ευρώπη ήταν η Πορτογαλία στη συνέχεια Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία και κατέληξε στην πατρίδα. Από την Ηγουμενίτσα που έφτασε θα πάει στην Ερμιόνη Αργολίδας που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Εκεί σε μία σεμνή τελετή θα γίνει ο απολογισμός για την δωρεά προς το σωματείο ΕΛΠΙΔΑ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί για να τερματίσει την ποδηλατοδρομία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρηχειά στο Ζάρακα. Εκεί θα γίνει τελετή απονομής από το δήμαρχο Μονεμβασιάς, κ. Ηρακλή Τριχείλη.

Ο 
Κόκορης ξεκίνησε από την Αυστραλία, πέρασε στην Αμερική και από εκεί στην Ευρώπη και Ελλάδα, που είναι και ο τελικός προορισμός της διαδρομής του με το ποδήλατο.

Κόκορης ήταν μόλις 7,5 χρονών όταν έφυγε από τη Ρηχειά Λακωνίας με τα τέσσερα αδέρφια του. Ο πατέρας του είχε ήδη φύγει για την Αυστραλία πριν από δύο χρόνια για να συγκεντρώσει τα χρήματα για τα εισιτήριά τους. Στη Ρηχειά είχε παρακολουθήσει την Α’ δημοτικού και έφυγε προτού τελειώσει η σχολική χρονιά. Κουβαλά έντονες εικόνες από εκείνη την εποχή από το σπίτι, την αγορά, την εκκλησία και το σχολείο.

Μετά τη συμμετοχή του, το 2010, σε ποδηλατοδρομία που είχε οργανωθεί για να βοηθήσει τα ορφανά από του τσουνάμι του 2004, άρχισε να σκέφτεται να οργανώσει τη διαδρομή Αυστραλία-Ελλάδα.

Έπειτα από σχεδιασμό έξι μηνών, βρίσκεται εκεί που είναι σήμερα να έχει φτάσει με το ποδήλατο στην Ελλάδα.

Ο
Κόκορης δηλώνει Έλληνας και στη ποδηλατοδρομία σε όσους ρωτούσαν εξηγούσε ότι γίνεται για ένα ελληνικό φιλανθρωπικό σκοπό. Στην Αυστραλία, όπως λέει, οι Έλληνες έχουν ισχυρή πολιτισμική ταυτότητα και έχουν καταφέρει να αφομοιώσουν τον αυστραλιανό τρόπο ζωής, διατηρώντας συγχρόνως όλη την ελληνική παραδοσιακή κληρονομιά.

Μιλώντας για τη διαδρομή με το ποδήλατο, ο
 Κόκορης αναφέρει ότι στην Αμερική διαπίστωσε ότι σκέφτονται θετικά για τους Έλληνες και σημειώνει ότι όπου ανέφερε ότι ήταν Έλληνας και ότι η ποδηλατοδρομία γίνεται για ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο για παιδιά, όλοι του έδιναν ευχές για τον καλό σκοπό του.

Στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία, ένιωσε ότι θεωρούν τους Έλληνες ως τους Ευρωπαίους γείτονές τους και δεν διαπίστωσε κανενός είδους αρνητικής συμπεριφοράς. Το θέμα των ελληνικών εκλογών, σημείωσε ο 
Κόκορης, ήταν βέβαια συνεχώς στην ημερησία διάταξη των ειδήσεων παντού.

Μιλώντας για τους νέους Έλληνες, αναφέρει ότι ο ίδιος ήταν για πολύ καιρό ο γραμματέας του τοπικού συλλόγου του Ζάρακα στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία και πάντα σκέφτεται θετικά και με νοσταλγία τη Ρηχειά, το μέρος όπου γεννήθηκε και από το οποίο κατάγεται. Συνιστά στους νεότερους να βάζουν ψηλά τους στόχους τους και να μην αφήνουν κανένα να τους σταματά στα σχέδια που κάνουν για τη ζωή τους. Να βοηθούν πάντα όταν μπορούν αυτούς που έχουν ανάγκη, γιατί έτσι ο κόσμος γίνεται καλύτερος και μπαίνει και ένα καλό παράδειγμα στους νεότερους.

Το επάγγελμά του
Κόκορη είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά σήμερα με τα αδέρφια του λειτουργούν σουπερμάρκετ στο Σίδνεϊ. Φέτος, το 2012, είναι η δική του σειρά για διακοπές και οργάνωσε αυτή τη διεθνή ποδηλατοδρομία για το νοσοκομείο Ελπίδα.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

1) http://podilato-elpida.blogspot.com (ενημερωθείτε για τους τρ.λογαριασμούς)

2) www.facebook.com/pages/ELPIDA-Association-of-Friends-of-Children-With-Cancer/252875218125045

3) http://twitter.com/podilatoelpida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου