Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007

Παρουσίαση βιβλίου του ομογενή Δρ Γιάννη Βασιλακάκου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των «Λεωνιδίων 2007», πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η φιλολογική εκδήλωση του Πολιτιστικού Τμήματος του Παλλακωνικού Συλλόγου Ν.Ν.Ουαλίας «Οι Σπαρτιάτες», σε συνεργασία με το Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» του Σίδνεϊ, όπου παρουσιάσθηκε το τελευταίο βιβλίο αλλά, συνάμα, τιμήθηκε για τα 40 χρόνια προσφοράς του στα γράμματα ο συγγραφέας Δρ Γιάννης Βασιλακάκος.

Ο πρώην συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας Κώστας Βερτζάγιας, εξήρε την πνευματική προσωπικότητα του Δρα Γ. Βασιλακάκου, ιδιαίτερα τη μεγάλη δραστηριότητα και συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας κατά τη διάρκεια της επτάχρονης θητείας του ως συντονιστής του Πολιτιστικού Δικτύου ΣΑΕ Ωεκανίας.

Εν συνεχεία, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Τμήματος του Παλλακωνικού Συλλόγου Μαίρη Σκάλκου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα, ενώ ακολούθησε η κύρια ομιλία του νεοελληνιστή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Δρα Αντώνη Δρακόπουλου, οποίος επιχείρησε μια «χειρουργική επέμβαση», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στο τελευταίο λογοτεχνικό πόνημα του Βασιλακάκου. Στην εκτεταμένη ανάλυσή του, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Δρακόπουλος επισήμανε:

«Το βιβλίο του Γιάννη Βασιλακάκου, «Στης Χλόης τα απόκρυφα και άλλα σημεία και τέρατα», είναι μια συλλογή διηγημάτων, ορισμένα από τα οποία έχουν προδημοσιευθεί, παλαιότερα, σε διάφορα έντυπα. Τα διηγήματα αυτά θα μπορούσαν να διαβαστούν αυτόνομα, ανεξάρτητα το ένα απ’ το άλλο, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάπως, από κοινού, διαμορφώνουν ένα όλο, υπό την έννοια ότι συμβάλλουν, όχι με χαλαρό τρόπο, στη συνοχή των εμπειριών που περιγράφει ο συγγραφέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου