Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Χέρι βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς του Κουήνσλαντ

Ο Παλλακωνικός Σύλλογος επεκτείνει χέρι βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς του Κουήνσλαντ. Δύο χιλιάδες δολάρια, τα κέρδη από το μπάρμπεκιου την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου για την εορτή της Ημέρας της Αυστραλίας θα διατεθούν γι αυτό το σκοπό.

Πολλές κοινότητες στο Κουήνσλαντ καταστράφηκαν, οικογένειες έχασαν τα πάντα. Τουλάχιστον εβδομήντα πόλεις και χωριά υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και πάνω από 200.000 άνθρωποι επλήγησαν. Με 29 νεκρούς, 9 ακόμη αγνοούμενους και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, οι κάτοικοι του Κουήνσλαντ προσπαθούν να συνέλθουν από τη βιβλική καταστροφή. Στο μεταξύ, γίνεται γνωστό ότι οι περισσότεροι δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη ειδική για πλημμύρες και βρίσκονται σε απόγνωση.
Η αναδόμηση των πληγέντων περιοχών θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους αυτή τη στιγμή και τις δύσκολες μέρες και μήνες που έρχονται.

Ο Σύλλογος θα αποστείλει το ποσό στην Επιτροπή Διανομής που έχει συσταθεί από την πολιτειακή κυβέρνηση του Κουήνσλαντ. Η επιτροπή, όπου συμμετέχουν και αντιπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, θα διαχειριστεί τη διανομή των δωρηθέντων χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου