Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Saturday 9 July 2011

Η Λίσα Βλάχου επιστρατεύει πολιτικούς στο πλευρό της ελληνικής παροικίας

Η Λίσα Βλάχου, αντιπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στην έδρα Τάϋλορ στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, η οποία έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με τη Λακωνική πατριά της Αδελαΐδας, ηγείται μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στη Νότια Αυστραλία καθώς και την Αυστραλία ως σύνολο.
 

Η Λίσα με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε το σχηματισμό των Βουλευτών Φίλων της Ελληνικής Δημοκρατίας (SA Parliamentary Friends of the Hellenic Republic) και μαζί με τον Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ αντιπρόσωπο των Φιλελευθέρων στη έδρα Ουάϊτ, εκλέχτηκαν ως συνσύνεδροι της νεοσυσταθείσας ομάδας στο κοινοβουλίου κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011.

Η ομάδα έχει διακομματική προσέγγιση και αποτελείται από 20 από τους 69 βουλευτές του κοινοβουλίου, τόσο από το κυβερνών Εργατικό Κόμμα, καθώς και από την αντιπολίτευση των Φιλελεύθερων.

Εκτός από τη Λίσα και τον Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ άλλοι να συμμετάσχουν στην εναρκτήρια συνεδρίαση περιλαμβάνουν την Πρόεδρο της Βουλής, Λυν Μπρούερ, ως συντονίστρια, την Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό, και τον Θησαυροφύλακα. Ο υπουργός Τάσος Κουτσαντώνης εξελέγη γραμματέας. 

Στη συζήτηση σχετικά με μελλοντικές εκδηλώσεις και ομιλητές αναφέρθηκαν προτάσεις όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η στήριξη του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας στα σχολεία και την ευρύτερη κοινωνία, καθώς και οι υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων ελληνικής καταγωγής.

Η ομάδα ελπίζει επίσης να ενθαρρύνει επαφές και συζητήσεις γύρω από τις πολιτιστικές συνδέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Νότιας Αυστραλίας μέσω συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, Ελλήνων εκπροσώπων και ελληνικών κοινοτήτων στη Νότια Αυστραλία και την Αυστραλία.


Η Λίσα, σύζ. του Γεωργίου, είναι νύφη του πρώην προέδρου του Παλλακωνικού και νυν προέδρου της Παμπελοποννησιακής Ομοσπονδίας, Χρήστου και Γαριφαλιάς Βλάχου
οι οποίοι κατάγονται από το Βρονταμά και το Γεράκι, αντίστοιχα. Ο Μάρτιν Χάμιλτον-Σμιθ είναι σύζυγος της Σταυρούλας Ράπτη.

No comments:

Post a Comment