Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Thursday 30 May 2024

Στεφάνι και επικήδειος ομιλία στην κηδεία της Σραυρούλας Πάντου

«Καλό παράδεισο, Σταυρούλα, αιωνία σου η μνήμη

Σήμερα, ο Παλλακωνικός Σύλλογος τίμησε τη μνήμη της Σταυρούλας Πάντου, ενός από τα ιδρυτικά του μέλη το μακρινό 1966, στην κηδεία της που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον της Αδελαΐδας.

Εκ μέρους του συλλόγου, ο Στέλιος Χαγιάς κατάθεσε στεφάνι και εκφώνησε έναν επικήδειο λόγο, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια ενός αγαπημένου μέλους.

Επικήδειος Λόγος

Εκ μέρους του Παλλακωνικού Συλλόγου, προσφέρω αυτά τα λουλούδια. Σήμερα λέμε το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Σταυρούλα.

Η Σταυρούλα, μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο, και πολλούς άλλους πρώτους μετανάστες από τη Λακωνία, ήταν ιδρυτικά μέλη του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας το 1966. Στα πρώτα χρόνια, η Σταυρούλα ήταν μεγάλη υποστήριξη για τον Ευάγγελο, που υπηρέτησε και ως πρόεδρος για κάποιο διάστημα. Εκείνη την εποχή, η Σταυρούλα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την οργάνωση της χορευτικής ομάδας.

Μετά τον θάνατο του Ευάγγελου το 2008, η Σταυρούλα συνέχισε να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του συλλόγου, ακόμα και στα τελευταία της χρόνια, παρά την επιδείνωση της υγείας της. Όλοι θυμόμαστε τα εμπνευσμένα ποιήματά της που μοιραζόταν με μας στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Ήταν πραγματικά αγαπητή και σεβαστή από όλους, μια θρύλος του συλλόγου μας. Μέχρι την τελευταία της πνοή, ετοιμαζόταν να έρθει στον σύλλογο και να περάσει χρόνο με τους συμπατριώτες της.

Αλλά, δυστυχώς, μία από τις μεγάλες μας κυρίες σταμάτησε πλέον να αναπνέει.

Αντίο αγαπημένη μας Σταυρούλα. Ευχόμαστε το χώμα που θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ. Ο Θεός να σε αναπαύσει και να σε ξεκουράσει. Να δώσει κουράγιο και υπομονή στην οικογένειά σου και σε όλους τους συγγενείς και φίλους.

Καλό παράδεισο, Σταυρούλα, αιωνία σου η μνήμη.


No comments:

Post a Comment