Ενημερωτικό Δελτίο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» [Πολιτιστικός - Προοδευ

Wednesday 2 February 2011

Αλέκος Μιχαήλ: Λάκωνας από επιλογή και πεποίθηση

Χρόνια πολλά στον Αλέκο Μιχαήλ, πολύτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παλλακωνικού Συλλόγου, που γιόρτασε μια σπουδαία οικογενειακή επέτειο μαζί με δικούς και φίλους στο μηνιαίο μπάρμπεκιου στις 30 Ιανουαρίου.
 

Ο ακούραστος εργάτης που πάντα βρίσκεται δίπλα στα καζάνια να τηγανίζει τσιπς και ψάρια είχε πρόσφατα τα 83α του γενέθλια και προτίμησε να γιορτάσει το γεγονός στο Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο.

Ο Αλέκος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κύπρο, είναι Λάκωνας από επιλογή και πεποίθηση. Μετανάστευσε στην Αυστραλία από την πατρίδα του τη μεγαλόνησο πριν 62 χρόνια και στις 27 Νοεμβρίου, 1955 παντρεύτηκε στην Αδελαΐδα την αγαπημένη του γυναίκα τη Φρόσω, το γένος Βελισσάρη από τη Σελασία Λακωνίας.

Αλλά ο Αλέκος δεν αγκάλιασε μόνο την πανέμορφη Φρόσω, αγκάλιασε κι ολόκληρη τη Λακωνική πατριά στην παροικία με τους οποίους ανέπτυξε πλατιές σχέσεις. Εξαιρετικά σεβαστό μέλος του Συλλόγου καθώς και πιστός υπηρέτης, ο Αλέκος είναι υπερήφανος πατέρας δύο ενήλικων θυγατέρων, Μαρίας και Αθηνάς, πεθερός του Γεωργίου Βασιλοπούλου και Γεωργίου Μάνθη αντίστοιχα, παππούς με οκτώ εγγόνια και προσπάππους με πέντε δισέγγονα.


Αλέκο, ο Σύλλογος σου εύχεται χρόνια πολλά. Χαρά, υγεία, και ευτυχία να έχεις πάντα!

No comments:

Post a Comment